Przepis na Pad kra pao gai, czyli chicken chilli basil

P1300474

Składniki:

Olej do smażenia
4 duże ząbki czosnku
4 papryczki chili
Filet z kurczaka
3 łyżki sosu rybnego
2 łyżki słodkiego sosu sojowego
20 liści tajskiej bazyli
4 małe kukurydze
1 marchewka

P1300463

Przygotowanie dania:

Kroimy na małe kawałki chili i czosnek.

P1300466

Marchewkę i kukurydzę kroimy w słupki.

P1300465

Kurczaka kroimy w duże kawałki. Do rozgrzanego oleju dodajemy czosnek i chili. Smażymy na dużym ogniu około 30 sekund.

P1300470

Dodajemy pokrojonego kurczaka. Po chwili dodajemy sos sojowy, sos rybny, warzywa i smażymy przez 3 minuty.

P1300468 P1300473

30 sekund przed końcem dodajemy liście tajskiej bazylii, bo nie lubią one długiego smażenia. Podajemy z ryżem. Smacznego! Pad kra pao gai, czyli chicken chilli basil gotowe!

P1300477

1 Komentarz:

  1. To tez zrobie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *